Skaffa ett attefallshus

Vi har ett hus på vår tomt här i Göteborg som vi tycker mycket om, tja, vi har ju egentligen två. Dels vår villa men så har vi byggt ett attefallshus och det är ju verkligen jättefin byggnad. För er som inte vet vad detta är för slags hus ska jag berätta att det är en sorts småhus som man får bygga utan bygglov, ett litet hus på utsidan men med extra allt på insidan.

Det finns massor med fördelar med attefallshus. Det är först och främst småhus som du själv bestämmer hur du vill ha det helt utan bygglov, vilket innebär att du sparar tid på bygget då du inte behöver invänta bygglovsansökan. Det går också snabbt att bygga om du anlitar en byggfirma, men även om du bygger huset själv, om du är en erfaren person inom bygg och snickare så kommer det gå fort.

Du har friheten att själv välja färg och tapeter, köksinredning med mera, men du kan även välja att ha ett attefallshus som är färdigställt med inredning om du så vill. Du kan välja material för tak, golv och väggar beroende på hur mycket ditt hus ska användas och vilken stil huset ska vara i.

Något som många utnyttjar betydligt mer nuförtiden än tidigare är solceller. Dessa gör det möjligt för dig att bli fullständigt energisjälvförsörjande och du kan använda solens energi till att värma upp ditt hus. Det kommer ge både ett bra stöd åt miljön och en betydligt billigare elfaktor för dig själv.

Nu finns det massor av olika typer av attefallshus, det kan vara svårt att bestämma sig för vad man ska välja, men du kommer helt säkert att hitta ett som passar för just dig, och dina önskemål och behov. Hoppas att detta inlägget var till hjälp, ställ frågor om ni vill!