Renovera köket

Hejsan igen och välkommen tillbaka! Idag fortsätter vi vår serie om att renovera köket. Denna gång tittar vi på några av de olika sätten som du kan använda för att få ditt kök att se ut som nytt igen.

Först och främst, innan du börjar med något av dessa tips, måste du ta bort allt smuts och större fläckar från köksytorna. Använd en mild tvål och varmt vatten till detta och skrubba sedan alla ytor noggrant med en trasa eller borste. Förberedelse är a och o när det kommer till köksrenovering.

Några enkla tips för att snabbt och enkelt fräscha upp köket är:

-Byt ut gamla trasiga luckor mot nya. Detta är ett effektivt sätt att på ett snabbt och enkelt sätt få ditt kök att se helt nytt ut igen.

-Måla om de befintliga luckorna. En annan bra idé, som även den är relativt enkel och billig att genomföra, är att måla om de befintliga luckorna. Detta är ett bra sätt att få ditt kök att se fräschare och mer inbjudande ut på.

-Byt ut handtag och beslag. Det finns massor av olika typer av handtag och beslag som du kan välja mellan när det kommer till din köksrenovering. Byt ut de gamla, trasiga eller slitna handtag och beslag mot nya och fräscha så kommer du att märka större skillnad än vad du trodde.

-Sätt upp nya hyllor. Hyllor är en bra idé om du vill få lite mer förvaringsutrymme i ditt kök. Det är en enkel och billig lösning som gör stor skillnad.

-Byt ut gammalt och slitet linoleumgolv mot ett nytt och fräscht golv. Ett nytt golv är en investering som du inte kommer att ångra och det kommer att ge ditt kök en ny look. Du kan även göra en total köksrenovering men det kostar mer.

Annika i Haninge